Formanden for Inatsisartut Kim Kielsen har den 26. juni 2023 tildelt Nersornaat i sølv til Toku Oshima i Qaanaaq.

27.06.2023

Formanden for Inatsisartut Kim Kielsen har ved en højtidelig begivenhed i tidligere Kommunalbestyrelses mødelokale i Qaanaaq den 26. juni 2023, tildelt Nersornaat i sølv til Toku Oshima.

 

Toku Oshima modtog Nersornaat i sølv for sit stærke engagement i særligt børnenes vilkår i Qaanaaq og ikke mindst sit engagement i lokalsamfundet som en uvurderlig og sjælden ildsjæl.

 

Formanden for Inatsisartut, fremhævede blandt andet i sin tale for Toku Oshima:

 

”Formandskabet for Inatsisartut tildeler dig Nersornaat i sølv, med begrundelse i den særlige fortælling som er nået helt frem til formandskabet, at du hel bemærkelsesværdigt lever et stille liv i Qaanaaq, som erhvervsfanger med en elektriker uddannelse i bagagen og med et stort engagement i børnenes vilkår.

 

Formandskabet er også bekendt med, at du ikke er et fremmed sted, som dit navn måske ellers tilsiger, men at du netop er vokset op i Qaanaaq med japanske aner.

 

Det er således velkendt, at du lever af dit hverv som erhvervsfanger og selv ordner og vedligeholder din båd og motor og har en uddannelse som elektriker. Det er ikke en helt gennemsnitlig kombination af et erhverv for en kvinde i disse breddegrader – men det viser også, at dette er en mulighed som andre kan følge. Det kan derfor ikke komme bag på nogen, at der også er stor respekt for din dygtighed som erhvervsfanger.

 

Du har dog også begge ben solidt plantet i byens liv, hvor du dels tager dig af byens børn og sikrer dem trygge forhold og dels lærer dem værdien af sammenhold, respekt for hinanden og ikke mindst respekt for naturen. Ligesom byens børn kender dig for, at der altid er hjerterum og varm kakao og boller, hjemme hos dig.

 

Denne omsorg og hjerterum viser du også for de ældre i byen, som nyder godt af dine hjemmelavede luffer og hjemmesko.”     

 

På Formandskabets vegne

Kim Kielsen

Formand for Inatsisartut